Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Συμβουλές Για Ξένες Γλώσσες » 5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αξίζει Να Μάθεις Μια Ξένη Γλώσσα

5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αξίζει Να Μάθεις Μια Ξένη Γλώσσα

5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αξίζει Να Μάθεις Μια Ξένη Γλώσσα

Στην εποχή που ζούμε σήμερα, η γνώση μιας ή ακόμη και δύο ξένων γλωσσών δεν είναι ένα προσόν που απαιτείται μόνο από λίγους.

Share

Σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο «Γιατί Χρειάζεται Να Μάθω Ξένες Γλώσσες;» είχαμε αναλύσει λόγους για τους οποίους χρειάζεται να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες στην εποχή μας. Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθούμε με 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα.

Για Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ίσως ο πιο βασικός λόγος που κάποιος θα βρεθεί στην ανάγκη να μάθει μια ξένη γλώσσα. Πολλά επαγγέλματα «απαιτούν» τη γνώση ξένων γλωσσών ή συγκεκριμένων ξένων γλωσσών. Η πιο κοινή απαιτούμενη ξένη γλώσσα είναι τα Αγγλικά, ενώ σε ορισμένα επαγγέλματα μπορεί να απαιτούνται άλλες γλώσσες όπως Ρώσικα, Κινέζικα, Ιταλικά κτλ. Αν είσαι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, αφού τα Αγγλικά είναι η «αναγνωρισμένη» διεθνή γλώσσα της εποχής μας και συνήθως η γνώση της είναι απαιτούμενη σε πολλά επαγγέλματα.

Ως Μέσο Κοινωνικοποίησης

Ναι, είναι αλήθεια. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να είναι βοηθός για περισσότερη κοινωνικοποίηση. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να μας βοηθήσει να συνομιλήσουμε και να συνδεθούμε ευκολότερα με άτομα που μιλάνε αυτή τη γλώσσα. Είτε πρόκειται για άτομα που μαθαίνουν επίσης αυτή τη γλώσσα, είτε άτομα που είναι η μητρική τους γλώσσα. Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία, δεν φαντάζεσαι την έκπληξη, τον θαυμασμό αλλά και την οικειότητα που θα νιώσει για σένα ένα άτομο του οποίου είσαι σε θέση να επικοινωνείς στη μητρική του γλώσσα.

Ενδοοικογενειακή Επικοινωνία

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι οι μεικτοί γάμοι, οι γάμοι δηλαδή μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων. Μπορεί αυτά τα άτομα να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά, όμως αργά ή γρήγορα θα νιώσουν την ανάγκη να μάθουν τη μητρική γλώσσα ο ένας του άλλου. Όχι απλά και μόνο για σκοπούς επικοινωνίας, αλλά κυρίως για λόγους οικογενειακής «ολοκλήρωσης».  

Προσωπική Ικανοποίηση

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να είναι ένας από τους πιο ψηλούς πνευματικούς στόχους που μπορεί να έχει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο. Είναι κάτι σαν πάζλ, ή σαν μαθηματικό πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται μήνες ή και χρόνια για να λυθεί. Έτσι και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και επιμονή για να φτάσεις στην επιτυχία, η ανταμοιβή όμως στο τέλος της διαδρομής το αξίζει.

Εκγύμναση Του Μυαλού

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας είναι μια διαδικασία που διεγείρει το μυαλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μυαλό να κατανοεί ευκολότερα όρους σε τομείς όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία κτλ. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας απαιτεί απομνημόνευση και κατανόηση χιλιάδων λέξεων αλλά και κανόνων, πράγμα που προσφέρει στο μυαλό μια καλή ευκαιρία για «εξάσκηση». Με αυτό τον τρόπο το μυαλό γίνεται καλύτερο στο να απομνημονεύει πληροφορίες, και διατηρείτε υγιή και ενεργό ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αυτοί ήταν οι 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να μάθεις μια νέα ξένη γλώσσα. Ελπίζω μέσα από αυτούς, να βρήκες τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να συνεχίσεις (ή να ξεκινήσεις) να μαθαίνεις την ξένη γλώσσα της επιλογής σου. Καλή συνέχεια!