Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Συμβουλές Για Ξένες Γλώσσες » 5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αξίζει Να Μάθεις Μια Ξένη Γλώσσα

5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αξίζει Να Μάθεις Μια Ξένη Γλώσσα

5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αξίζει Να Μάθεις Μια Ξένη Γλώσσα

Στην εποχή που ζούμε σήμερα, η γνώση μιας ή ακόμα και δύο ξένων γλωσσών δεν είναι ένα προσόν απαραίτητο μόνο για λίγους.

Σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο «Γιατί Χρειάζεται Να Μάθω Ξένες Γλώσσες;» είχα αναλύσει λόγους για τους οποίους χρειάζεται στην εποχή μας να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες. Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθούμε με 5 λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να μάθει μια ξένη γλώσσα.

#1 - Για Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ίσως ο πιο βασικός λόγος που κάποιος θα βρεθεί στην ανάγκη να μάθει μια ξένη γλώσσα. Πολλά επαγγέλματα «απαιτούν» τη γνώση ξένων γλωσσών ή συγκεκριμένων ξένων γλωσσών. Η πιο κοινή απαιτούμενη ξένη γλώσσα είναι τα Αγγλικά, ενώ σε ορισμένα επαγγέλματα μπορεί να απαιτούνται άλλες γλώσσες όπως Ρώσικα, Κινέζικα, Ιταλικά κτλ. Αν είσαι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, τα νέα είναι ευχάριστα, αφού τα Αγγλικά είναι η «αναγνωρισμένη» διεθνή γλώσσα της εποχής μας και συνήθως η γνώση της είναι απαιτούμενη σε πολλά επαγγέλματα.

#2 - Ως Μέσο Κοινωνικοποίησης

Ναι, είναι αλήθεια. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να σε βοηθήσει να κοινονικοποιηθείς περισσότερο. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις και να "συνδεθείς" ευκολότερα με άτομα που μιλάνε αυτή τη γλώσσα. Είτε πρόκειται για άτομα που επίσης μαθαίνουν αυτή τη γλώσσα, είτε άτομα που είναι η μητρική τους γλώσσα. Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία, δεν φαντάζεσαι την έκπληξη, τον θαυμασμό αλλά και την οικειότητα που θα νιώσει για σένα ένα άτομο του οποίου είσαι σε θέση να επικοινωνείς στη μητρική του γλώσσα.

#3 - Ενδοοικογενειακή Επικοινωνία

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι οι μεικτοί γάμοι, οι γάμοι δηλαδή μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων. Τα άτομα αυτά μπορεί να έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά, όμως αργά ή γρήγορα θα νιώσουν την ανάγκη να μάθουν τη μητρική γλώσσα ο ένας του άλλου. Όχι απλά και μόνο για σκοπούς επικοινωνίας, αλλά κυρίως για λόγους οικογενειακής «ολοκλήρωσης».

#4 - Προσωπική Ικανοποίηση

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να είναι ένας από τους πιο ψηλούς πνευματικούς στόχους που μπορεί να έχει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο. Είναι κάτι σαν πάζλ, ή σαν μαθηματικό πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται μήνες ή και χρόνια για να λυθεί. Έτσι και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και επιμονή για να φτάσεις στην επιτυχία. Η ανταμοιβή όμως στο τέλος της διαδρομής το αξίζει.

#5 - Εκγύμναση Του Μυαλού

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας είναι μια διαδικασία που διεγείρει το μυαλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μυαλό να κατανοεί ευκολότερα όρους σε τομείς όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία κτλ. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας απαιτεί απομνημόνευση και κατανόηση χιλιάδων λέξεων αλλά και κανόνων, πράγμα που προσφέρει στο μυαλό μια καλή ευκαιρία για «εξάσκηση». Με αυτό τον τρόπο το μυαλό γίνεται καλύτερο στο να απομνημονεύει πληροφορίες, και διατηρείτε υγιή και ενεργό ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αυτοί ήταν οι 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να μάθεις μια νέα ξένη γλώσσα. Ελπίζω μέσα από αυτούς, να βρήκες τα απαραίτητα κίνητρα έτσι ώστε να συνεχίσεις (ή να ξεκινήσεις) να μαθαίνεις την ξένη γλώσσα της επιλογής σου. Καλή συνέχεια!

Βρείτε μας στο Facebook