Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Μαθαίνω Αγγλικά » Πώς να Βελτιώσω Δωρεάν Την Προφορά Μου Στα Αγγλικά;

Πώς να Βελτιώσω Δωρεάν Την Προφορά Μου Στα Αγγλικά;

Πώς να Βελτιώσω Δωρεάν Την Προφορά Μου Στα Αγγλικά;

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που προσπαθούν να μάθουν Αγγλικά μόνοι τους, έχοντας ως μοναδική βοήθεια το διαδίκτυο.

Αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνων που προσπαθούν να μάθουν αγγλικά χωρίς την αγορά κάποιου προγράμματος που προσφέρεται επί πληρωμή. Είναι όμως αποφασισμένοι και έχουν τη θέληση να ασχοληθούν και να μάθουν, χρησιμοποιώντας μόνο όσα εργαλεία προσφέρονται απ' τους δημιουργούς τους δωρεάν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, συνήθως υπάρχει κάποιο κενό. Το κενό εντοπίζετε στο θέμα της προφοράς, αφού συνήθως το άτομο δυσκολεύεται να βελτιώσει την προφορά του.

Αυτό το κενό μπορεί να καλύψει το ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο που ονομάζεται Forvo.

Το Forvo είναι ένα διαδικτυακό λεξικό προφοράς, στο οποίο μπορούμε να μάθουμε πως να προσφέρουμε σωστά λέξεις, όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά και σε πολλές άλλες γλώσσες όπως π.χ. Ρώσικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά κ.λπ.

Αυτή την στιγμή συμπεριλαμβάνονται συνολικά προφορές απο 299 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, πράγμα που αποδεικνύει την μοναδικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου σε αυτό τον τομέα.

Όσον αφορά την Αγγλική γλώσσα, η βάση των δεδομένων αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει περισσότερες απο 100,000 εκφωνήσεις διαφορετικών λέξεων.

Με μια απλή αναζήτηση, μπορούμε να ακούσουμε πως προφέρονται σωστά οι λέξεις και έτσι κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε την προφορά μας.

Επίσης, μπορούμε να τις προφέρουμε απ' το μικρόφωνο μας, να ακούσουμε την προφορά μας, αλλά και να την διαθέσουμε σε άλλους χρήστες για να μας αξιολογήσουν.

Μπορεί στο Forvo να μην μπορείς να μάθεις σωστή σύνταξη ή πώς να φτιάχνεις προτάσεις, είναι όμως ένα δωρεάν εργαλείο, που αξίζει να περιλαμβάνεται στην συλλογή όσων προσπαθούν να μάθουν αγγλικά.

Επίσης, με μια απλή (και φυσικά δωρεάν) εγγραφή, θα αποκτήσεις προνομιακές δυνατότητες όπως π.χ. να προσθέτεις λέξεις που δεν ξέρεις πως προφέρονται και που δεν υπάρχουν ήδη (έτσι ώστε να προσθέσει την εκφώνηση κάποιος που μιλάει την γλώσσα), να βαθμολογήσεις και να σχολιάσεις την εκφώνηση άλλων χρηστών, ή ακόμη και να κατεβάσεις προφορές σε mp3 έτσι ώστε να τις έχεις στον υπολογιστή ή το κινητό σου για γρήγορη πρόσβαση.

Αυτό είναι με λίγα λόγια το Forvo.

Είμαι σίγουρος πως με την πρώτη σου επίσκεψη, θα εκτιμήσεις τη βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει.

Βρείτε μας στο Facebook