Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Μαθαίνω Αγγλικά » Το Αγγλικό Αλφάβητο Και Η Προφορά Του

Το Αγγλικό Αλφάβητο Και Η Προφορά Του

Το Αγγλικό Αλφάβητο Και Η Προφορά Του

Το αλφάβητο της Αγγλικής γλώσσας αποτελείτε από 26 γράμματα.

Η εκμάθηση του αλφαβήτου είναι μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις που λαμβάνει κάποιος μαθητής στα αρχικά στάδια της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας.

Συνήθως, η εκμάθηση του αλφαβήτου γίνεται (αν όχι στο πρώτο μάθημα), κατα την διάρκεια της πρώτης βδομάδας των παραδόσεων.

Σκοπός του μαθήματος είναι να μάθει ο μαθητής το αλφάβητο.

Τι περιλαμβάνει συνήθως αυτό το μάθημα, και ποιος είναι ο σκοπός του;

Το μάθημα περιλαμβάνει πράγματα όπως:

  • Εκμάθηση απ' τους μαθητές όλων των γραμμάτων που αποτελούν το αλφαβήτο της γλώσσας. Τόσο τα κεφαλαία γράμματα, όσο και τα μικρά
  • Εκμάθηση της ονομασίας του κάθε γράμματος ξεχωριστά
  • Εκμάθηση της σωστής προφοράς του κάθε γράμματος
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις (και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών στους οποίους απευθυνόμαστε), μπορεί να παραθοδούν και εναλλακτικές προφορές που είναι πιθανό να έχει το κάθε γράμμα υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μετά το τέλος του μαθήματος ο μαθητής εκτός απ’ το να λέει σωστά και απ’ έξω το αλφάβητο, πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει το κάθε γράμμα του αλφαβήτου και να το προφέρει.

Όσο αφορά το Αγγλικό αλφάβητο, ευτυχώς υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που μπορούν να βοηθήσουν κάποιο μαθητή να το μάθει ή να το φρεσκάρει στη μνήμη του.

Έτσι, εάν σήμερα στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, είχες μάθει το αλφάβητο, αλλά δεν το θυμάσαι και τόσο, μην ανησυχείς, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να το φρεσκάρεις στη μνήμη σου.

Μια καλή ιστοσελίδα που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό (εδώ), μπορείς να δεις και τα 26 γράμματα του Αγγλικού αλφαβήτου.

Με ένα απλό πέρασμα του ποντικιού επάνω απ’ το κάθε γράμμα, μπορείς να ακούσεις την προφορά του. Έτσι, μπορείς εύκολα να εξασκηθείς στην εκμάθηση του αλφαβήτου. Δώσε προσοχή στην προφορά σου, έτσι ώστε ο ήχος που θα παράγεις να είναι όμοιος με αυτόν που ακούς.

Κάτι που έχω ξεχωρίσει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι τα 2 quiz που μπορείς να βρείς εκεί. Το ένα απ' τα δύο πρόκειται για κάτι σαν παιχνίδι. Όπου αφού πρώτα ακούσεις τον ήχο κάποιου γράμματος (τυχαίου), στη συνέχεια καλείσαι να επιλέξεις ποιό ήταν το γράμμα που άκουσες.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο μπορείς να εξετάσεις απο μόνος/η εαν έχεις μάθει το αγγλικό αλφάβητο τόσο καλά όσο νομίζεις.

Καλή εξάσκηση!

Βρείτε μας στο Facebook