Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Μαθαίνω Γαλλικά » 01 – Εισαγωγή Στη Γαλλική Γλώσσα

01 – Εισαγωγή Στη Γαλλική Γλώσσα

01 – Εισαγωγή Στη Γαλλική Γλώσσα

Μια σύντομη εισαγωγή στη Γαλλική γλώσσα.

Bonjour!

Τα Γαλλικά, είναι μια απ’ τις πιο δημοφιλή γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γλωσσολογικά ανήκει στην οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, ενώ πιο συγκεκριμένα ανήκει στην ομάδα των Ιταλικών γλωσσών.

Παρά την προέλευση της διαπιστώνουμε πως στη γλώσσα αυτή υπάρχουν σημαντικές επιρροές και απ’ τη Γερμανική γλώσσα. Kυρίως στο λεξιλόγιο.

Τα Γαλλικά τα βρίσκουμε ως κύρια γλώσσα στη Γαλλία, ενώ μαζί με τα Αγγλικά είναι οι δύο επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην ΕΕ, αφού το 24% των κατοίκων της, γνωρίζουν Γαλλικά. Η πρώτη γλώσσα είναι τα Αγγλικά, με ποσοστό 50%. Άρα με το να μάθεις Γαλλικά αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να μπορέσεις να συνεννοηθείς ή και να εργαστείς εκτός Ελλάδος, σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν 330 εκατομμύρια γαλλόφωνοι, ενώ την βρίσκουμε ως επίσημη γλώσσα στο σύνταγμα – χωρίς απαραίτητα να είναι η αποκλειστική - σε 29 συνολικά κράτη. Μερικά εκ των οποίων είναι: Βέλγιο, Ελβετία, Καναδάς, Ακτή ελεφαντοστού, Λουξεμβούργο, Μαλί, Ρουάντα, Σενεγάλη.

Σε κάποιες άλλες χώρες τα Γαλλικά παίζουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως η γλώσσα να είναι καταχωρημένη ως επίσημη γλώσσα στο σύνταγμα.

Για παράδειγμα στην Τυνησία, όπου παρόλο που τα Αραβικά είναι η επίσημη γλώσσα, τα Γαλλικά χρησιμοποιούνται ευρέως στον τύπο αλλά και στις επιχειρήσεις. Το 2010 υπήρχαν 6,5 εκατομμύρια Γαλλόφωνοι στην χώρα, δηλαδή το 65% του πληθυσμού, ενώ την ίδια περίοδο μόνο το 20% του πληθυσμού ήταν σε θέση να επικοινωνήσει χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα.

Παρόμοια φαινόμενα ισχύουν σε χώρες όπως: Αλγερία, Λάος, Λίβανος, Μαρόκο, Μαυριτανία, Βιετνάμ κλπ.

Όλα αυτά αναδεικνύουν τη δυναμική της Γαλλικής γλώσσας, τόσο σήμερα, όσο και στα χρόνια που πρόκειται να έρθουν.

Η Γαλλική γλώσσα προσφέρεται ως μάθημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε σχολεία, φροντιστήρια, κολλέγια και πανεπιστήμια.

Τα Γαλλικά είναι μια απ' τις πρώτες γλώσσες που προτείνονται σε κάποιον ο οποίος δείχνει ενδιαφέρον να μάθει μια ξένη γλώσσα.

Ο αριθμός των ατόμων που ενδιαφέρονται για εκμάθηση γαλλικών αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Έτσι, καινούρια βιβλία και νέο εκπαιδευτικό υλικό δημιουργείται και ανανεώνεται συνεχώς για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης ζήτησης.

Εσύ τι λες; Αξίζει να την μάθεις;

Βρείτε μας στο Facebook