Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Μαθαίνω Ισπανικά » 02 - Πως Θα Μάθουμε Ισπανικά

02 - Πως Θα Μάθουμε Ισπανικά

02 - Πως Θα Μάθουμε Ισπανικά

Διαβάζοντας αυτή τη σειρά των άρθρων, θα αποκτήσεις βασικές γνώσεις της Ισπανικής γλώσσας.

Θα προσπαθήσω μέσα από αυτή την σειρά να σου μεταδώσω γνώσεις, έτσι ώστε να αποκτήσεις όσες πιο πολλές πληροφορίες χρειάζεσαι μαθαίνοντας τη συγκεκριμένη γλώσσα.

Η «τεχνική» που θα εφαρμόσω, διαφέρει κατά πολύ από αυτές που χρησιμοποιούνται στα σχολεία ή στα κέντρα εκπαίδευσης ξένων γλωσσών.

Δεν θα σε γεμίσω με εκατομμύρια νέες και άγνωστες λέξεις για να απομνημονεύσεις. Δεν θα σου δώσω προτάσεις για να μάθεις «παπαγαλία», χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρεις τι σημαίνουν.

Ως άτομο που ενδιαφέρεσαι να μάθεις μια ξένη γλώσσα, τα πρώτα σου βήματα θα είναι να μάθεις το αλφάβητο.

Μετά, θα μάθεις τον ήχο της γλώσσας, ακριβώς έτσι όπως ένα βρέφος ακούει – χωρίς καν να ξέρει σχεδόν καμία λέξη.

Μαθαίνοντας τον ήχο της γλώσσας, θα είσαι σε θέση να προφέρεις λέξεις και προτάσεις με τον σωστό τρόπο.

Έτσι λοιπόν, θα επικεντρωθούμε στον ήχο της Ισπανικής γλώσσας. Είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείς με ήχους που δεν υπάρχουν σε γλώσσες που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως π.χ. τους ήχους που υπάρχουν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Ο ήχος, είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού μέσω αυτού θα είσαι σε θέση να προφέρεις σωστά όλες τις λέξεις που ανήκουν στο Ισπανικό λεξιλόγιο.

Αφού τελειώσουμε με την προφορά, θα επικεντρωθούμε στο να φτιάξουμε λέξεις και προτάσεις.

Θα καλύψουμε λέξεις διαφόρων κατηγοριών όπως ρήματα, ουσιαστικά, επίθετα κ.λπ.

Πιο εντατικά θα ασχοληθούμε με τα ρήματα, καθώς είναι το πιο σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα και το πιο περίπλοκο μέρος του λόγου της Ισπανικής γλώσσας. Θα δούμε πως διαφοροποιούνται τα ρήματα όταν αναφέρονται στους διάφορους χρόνους (παρελθόν, παρών και μέλλον).

Αφού τα δούμε όλα αυτά, θα είσαι έτοιμος να φτιάξεις τις δικές σου προτάσεις και φράσεις στα Ισπανικά.

Σε περίπτωση που το 'χεις ξεχάσει, σου υπενθυμίζω πως η πιο απλή μορφή μιας πρότασης, αποτελείται από ένα υποκείμενο και ένα κατηγόρημα.

Το υποκείμενο μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια αντωνυμία, ενώ το κατηγόρημα μπορεί να είναι απλά ένα ρήμα. Στη συνέχεια το μόνο που θα 'χεις να κάνεις, είναι να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιο σου, έτσι ώστε να αυξάνονται και οι επιλογές σου.

Τέλος, θα σου δώσω κάποιες χρήσιμες προτάσεις και φράσεις, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιείς στις επαφές σου με Ισπανόφωνα άτομα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία.

Βρείτε μας στο Facebook