Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες

Είστε εδώ Αρχική » Μαθαίνω Ισπανικά » 01 - Εισαγωγή Στην Ισπανική Γλώσσα

01 - Εισαγωγή Στην Ισπανική Γλώσσα

01 - Εισαγωγή Στην Ισπανική Γλώσσα

Μια σύντομη εισαγωγή στην Ισπανική γλώσσα.

¡Buenas dias!

Τα Ισπανικά, είναι μια από τις πιο δημοφιλή γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γλωσσολογικά, ανήκει στην οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, ενώ πιο συγκεκριμένα ανήκει στην ομάδα των Ιταλικών γλωσσών.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ως γλώσσα, έχει αρκετά κοινά με τα Ιταλικά. Τα κοινά μεταξύ τους είναι τόσα πολλά, έτσι που η μετάβαση απ' τη μια γλώσσα στην άλλη, είναι θεωρητικά μια υπόθεση εύκολη.

Την Ισπανική ως πρώτη γλώσσα, τη συναντάμε κυρίως στην Ιβηρική χερσόνησο, αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου ομιλείτε από περισσότερους απο 250 εκατομμύρια ανθρώπους. Την συναντάμε επίσης και με την ονομασία «Καστιλιάνικα».

Η Ισπανική γλώσσα έχει μεταδοθεί από τους Ισπανούς και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως π.χ. στις Κανάριες νήσους, στις Αντίλλες, στις Φιλιππίνες, στη Νότιο Αμερική, σε νότιες περιοχές της Βορείου Αμερικής, καθώς και στις ακτές της Αφρικής.

Τα σύγχρονα Ισπανικά, ομιλούνται εκτός απ' την Ισπανία, σε συνολικά 43 άλλα κράτη. Κάποια απ' αυτά την έχουν ως επίσημη γλώσσα στο σύνταγμα του κράτους και την χρησιμοποιούν ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας στην εκπαίδευση, στις επιχειρήσεις, στην τηλεόραση αλλά και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων τους.

Όλα αυτά, αναδεικνύουν τη δυναμική της Ισπανικής γλώσσας, τόσο σήμερα, όσο και στα χρόνια που πρόκειται να έρθουν.

Η Ισπανική γλώσσα, προσφέρεται ως μάθημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε σχολεία, φροντιστήρια, κολλέγια και πανεπιστήμια.

Τα Ισπανικά είναι μια απ' τις πρώτες γλώσσες που προτείνονται σε κάποιον ο οποίος δείχνει ενδιαφέρον στο να μάθει μια ξένη γλώσσα.

Ο αριθμός των φοιτητών που ενδιαφέρονται για μαθήματα Ισπανικής γλώσσας, αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Έτσι, καινούρια βιβλία και νέο εκπαιδευτικό υλικό δημιουργείται και ανανεώνεται συνεχώς για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης ζήτησης.

Εκτός απ' τη δυνατότητα επικοινωνίας με Ισπανόφωνους, αρκετοί ενδιαφερόμενοι δηλώνουν πως επιθυμούν να μάθουν την Ισπανική γλώσσα λόγο του ρομαντισμού που εκπέμπει η συγκεκριμένη γλώσσα. Αυτό είναι κάτι το αναμενόμενο, αφού πρόκειται για μια γλώσσα που ανήκει στην κατηγορία των Ιταλικών γλωσσών.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, πολλές κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και δημιουργοί τραγουδιών, προσπαθούν να κερδίσουν τις καρδιές του κοινού τους με φράσεις στην Ισπανική γλώσσα.

Φαντάσου πόσο θα εντυπωσίαζες τους εκλεκτούς ανθρώπους της καρδιάς σου με φράσεις όπως «Te amo» (Σ’ αγαπώ/εκφράζει συναίσθημα), ή «Te quiero» (Σ’ αγαπώ/νοιάζομαι για σένα).

Τι λές; Αξίζει ή όχι να ασχοληθείς μαζί της και να τη μάθεις;

Βρείτε μας στο Facebook